Çölyaklı Bireylerin Dramı Bitmiyor

Genel Merkezi Elazığ'da bulunan Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Genel Başkanı Rıdvan Fırat yetkililere seslenerek büyük zorluklarla mücadele eden Çölyaklı bireylerin ve ailelerinin sesini duymalarını istedi.

Çölyaklı Bireylerin Dramı Bitmiyor

Genel Merkezi Elazığ’da bulunan Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Genel Başkanı Rıdvan Fırat yetkililere seslenerek büyük zorluklarla mücadele eden Çölyaklı bireylerin ve ailelerinin sesini duymalarını istedi. 

Fırat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “ Ekonomik sıkıntılarla boğuşan  çölyaklı bireylerimiz ve ailelerinin yaşadıkları artık kelimelerle anlatılacak gibi değil. Glutensiz ürünlerin pahalılığı nedeniyle temel gıda maddelerinden mahrum olan çölyaklı bireylerimiz maalesef bu mübarek Ramazan Ayında diyetlerini bozarak sağlıklarını hiçe saymak zorun kalmaktalar. Yine okullarda teneffüs esnasında arkadaşları beslenme ihtiyaçlarını karşılarken onlara bakarak iç çeken yavrularımızı görüyoruz. Bu yaşananlar maalesef artık bir dram boyutuna gelmiştir” 

Ramazan Ayı’nda hayırsever vatandaşlara da seslenen Fırat, “ İmkanı olan tüm vatandaşlarımızın derneğimiz ile iletişime geçerek hayırlarını çölyaklı bireylerimize yapmalarını ve böylelikle çölyaklı bireylerin daha sağlıklı bir Ramazan geçirmelerine vesile olmalarına, çölyaklıların gönüllerine dokunmaya davet ediyorum dedi.