Kültür Mahallesi Muhtar adayı Gülşah Altaş çalışmalarını sürdürüyor

Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gülşah Altaş seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Haberkapsam.com'a özel açıklamalarda bulunan Kültür Mahallesi muhtar adayı Gülşah Altaş 'Doğup büyüdüğüm mahalleye hizmet etmek boynumun borcudur' dedi.  

Kültür Mahallesi Muhtar adayı Gülşah Altaş çalışmalarını sürdürüyor

Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gülşah Altaş seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Haberkapsam.com’a özel açıklamalarda bulunan Kültür Mahallesi muhtar adayı Gülşah Altaş; “Doğup büyüdüğüm mahalleye hizmet etmek boynumun borcudur” dedi.

Gülşah Altaş kimdir? Kısaca kendimizden bahsede bilir misiniz?

Öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için şahsınızda tüm ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. 30.07.1982 Tarihinde Elazığ’da dünyaya geldim. İlköğrenimimi Şair Hayri İlkokulu’nda, ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda, lise eğitimimi Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde, yükseköğrenimimi ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladım.

İlimizin ilk yerel televizyonu olan Kanal 23 ve Kanal E televizyonlarında ana haber spikerliği, Birlik Medya’da uzun yıllar muhabirlik ve yine günlük gazetelerimizden Günışığı ve Hakimiyet’te haber muhabirliği görevlerinde bulundum.

Yıllarca yerel radyo kanallarında programcılık yaparak, birçok özel habere de imza attım. Hali hazırda Detay Medya bünyesinde yer alan Detay Dergisi ile Detay İnternet Haber Sitesi’nin imtiyaz sahibiyim. Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği’nde kurucu başkanlık yaptım.

Muhtarlığın bir mahalle için önemi sizce nedir?

Muhtarlar, mahalle sakinleri ile bürokrasi arasında bir köprü vazifesi kurarlar. Özellikle doğup büyüdüğünüz mahalle sizin için önem arz ediyorsa daha çok çalışıp mahallenizi güzelleştirmek boynunuzun borcu olur. Bizler de bu mantıkta hareket ederek mahallemizin daha çok gelişip kalkınması adına elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Şehrimizin en köklü mahallelerinden biri olan Kültür Mahallesi’ne yeni bir vizyonla güzel hizmetler yapacağımıza olan inancımız tam.

Aday olduğunuz Kültür mahallesini bize bir kaç cümle ile anlatacak olursanız neler söylemek istersiniz?

Mahallemiz, lokasyon itibariyle şehrin merkezinde yer almakta. Elazığ’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kültür Mahallesi’nde güzel komşuluk ilişkileri yaşanmakta. Her bir mahalle sakinimiz geçmişte olduğu gibi örf, adet ve geleneklerine bağlı bir şekilde yaşam sürmekte. Acılı ve mutlu günlerde mahalle sakinlerimiz bir arada olarak örnek bir vefa duygusu sergilemekte.

Gelecekte nasıl bir Kültür Mahallesi hayaliniz var?

Öncelikle depreme dirençli yapı stoku tamamlanmış bir mahalle hayalim var. Sonrasında alt yapısı tamamlanmış, cadde ve sokaklarıyla yeni bir vizyona sahip bir mahalleyi yeniden inşa etmek düşüncesine sahibim. Her şeyden önemlisi istişare kültürüyle hareket ederek mahalle sakinlerimizin fikirlerini alacağız. Bu mantıkta hareket ederek mahallemizdeki eksiklikleri gidermek istiyoruz. Azalarımızla birlikte tüm komşularımızın düşüncelerinin önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.

Aday olmanızın en önemli nedeni nedir?

Herkesin hayalleri vardır. Benimde en büyük hayalim doğup büyüdüğüm bu güzel mahalleyi daha da güzelleştirmek. Bu konuda sorumluluk sahibi olduğumu ifade etmek istiyorum. İnanarak çıktığınız bir yolda başarının geleceğini biliyorum. Aday olmamın en önemli nedeni ise; mahallemize yıllarca rutin hizmetlerin dışında bir şeyin yapılmaması. Bu konuda farklılık oluşturmak istiyoruz. Hani derler ya ‘tuttuğunu koparıyor’ işte biz de Allah’ın izniyle mahallemiz adına gecemizi gündüzümüze katarak yeni vizyon projelerin gelmesini sağlayacağız.

Bizlere biraz vaatlerinizden bahseder misiniz?

Mahallemizin öncelikle eksiklilerini tespit ediyor ve bunların çözümü noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli irtibat halinde oluyoruz. 24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük deprem sonrası mahallemizde birçok bina yıkımı gerçekleşti. Sonrasında 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde de mahallemizdeki eski yapıların yıkımı halen devam etmekte. Bizim önceliğimiz bir an önce Kentsel Dönüşümün mahallemizde yaygınlaşmasıdır. Olası bir depremde yıpranan binaların durumu sıkıntılı olacağından bu yapıların bir an önce Kentsel Dönüşümle yenilenmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda ilgili kurumları harekete geçirmek adına çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Sağlam yapı stokunun yaygınlaşması depreme dirençli binaların inşa edilmesi gelecekte felaketlerin önüne geçecektir. Yine gençlerimizin sportif faaliyetlerini gönül rahatlığıyla yapabilecekleri alanları, semt sahalarını ve çocuklarımız için oyun gruplarının yer alacağı yeni park alanlarını belediyemizle birlikte mahallemize kazandıracağız.

Mahalle sakinlerinin katılımını arttırmak ve demokratik bir sürece teşvik etmek adına ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Az önce de ifade ettiğim gibi mahallemizdeki tüm komşularımız bizler için aynı ölçüde değerli. Onların dilek ve temennileri bizler için büyük önem arz ediyor. Yaklaşık iki aydan beri mahallemizdeki komşularımızla bir araya geliyor ve onları dinliyoruz. Her bir mahalle sakinimizi sürece dahil ediyor ve onlarla birlikte yol yürüyoruz. Ben değil, biz mantığını kendimize şiar edinerek çalışmalarımızı bu perspektifte sürdürüyoruz.

İleriki dönemde mahalle sakinleri ile iletişimi nasıl sağlayacaksınız istedikleri gibi size ulaşabilecekler mi?

Seçim kampanyasına başladığımız ilk gün hazırladığımız tüm görsellerde yaklaşık 20 yıldan beri kullandığım kişisel telefon numaramı yazdım. Mahalle sakinlerimiz 7/24 diledikleri anda bizleri arıyor ve temennilerini iletiyorlar. Bu yola girdiğimiz zaman zaman mefhumunu ortadan kaldırdık. Allah nasip eder ve muhtarlık seçimini kazanırsak da bu yine değişmeyecek ve tüm mahalle sakinlerimiz bizlere kolaylıkla ulaşabilecekler. İnanın yeri geliyor günde en az 200 kişiyle konuşuyor ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu konuda hiçbir zaman gocunmadığımızı da sizlerin aracılığıyla ifade ediyor, komşularımızın sıkıntılarının bizim sıkıntımız olduğunu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerin hayırlı olmasını diliyor, diğer muhtar adayı arkadaşlarımıza da başarılar temenni ediyorum.